Motivációm

Életem egyik fő célja olyan feladat felvállalása, amely az emberek életminőségének jobbá tételét szolgálja. A környezetemben történt esetek kapcsán kerültem közel a természetgyógyászathoz. Nyitottan figyeltem; milyen segítő módszerek léteznek? Igyekeztem minél jobban tájékozódni, majd megtettem a szükséges tanulmányokat, levizsgáztam az Egészségügyi és a Természetgyógyászati Ismeretek tárgyakból, majd a Hagyományos Kínai Gyógyászatból, azon belül is kiemelten az akupresszúrát tanultam meg és tettem abból sikeres vizsgákat.

Mélyen hiszek az öngyógyítási folyamatokban, és hogy a gyógyító ebben nagy segítséget tud nyújtani. A test-lélek-szellem hármas egységének egyensúlyára való törekvés segít minket abban, hogy harmóniában tudjunk élni önmagunkkal és a külvilággal. Ha az egyensúly átmenetileg megbomlik, az diszharmonikus állapotot hozhat létre. A természetgyógyászat segíthet a pillanatnyi helyzet megértésében, az ok-okozatok feltárásában és a megoldás megtalálásában. A test energiarendszerére és a szervekre ható akupresszúra, a Hagyományos Kínai Gyógyászat több ezer év alatt kialakult rendszere segíti a gyógyulási és harmonizálási folyamatokat.

Hiszek abban is, hogy az orvoslás és a természetgyógyászat együtt tud működni, egymást erősítve tud segíteni az embereken, mint az már a világ számos pontján jelenleg is történik. Az nem kérdés, hogy a gyógyítói tevékenység a páciens bizalmára épül. Fontos számomra, hogy biztonságban érezze magát az, aki hozzám fordul, és tisztában legyen azzal, hogy a kezelések során csak olyan történik, ami az ő életminőségének javítását célozza.

Természetes a páciens részéről az az elvárás, hogy az állapota minél pontosabb felmérését szeretné. Szükséges az is, hogy legyen meg benne a változtatásra és a fejlődésre való igény. Mindezt saját magáért és a környezetéért megtéve, a gyógyító hatható segítségével teheti.

Csizmadia Attila

Vélemény, hozzászólás?